IMAP vs POP3

IMAP (Internet Message Access Protocol)

Het IMAP protocol download eerst alle berichten van de hosting server. Alle handelingen die u lokaal uitvoert (verwijderen, beantwoorden, forwarden) zijn ook direct zichtbaar op Webmail of voor andere IMAP gebruikers die inloggen op hetzelfde e-mailadres. Dit is de perfecte oplossing voor een e-mailadres met meerdere gebruikers of een e-mailadres dat bereikbaar moet zijn vanaf meerdere computers.

POP (Post Office Protocol)

Met het POP protocol download u een kopie van de e-mailberichten naar uw lokale computer. Alle veranderen die u aan het bericht maakt zijn niet zichtbaar voor Webmail of op andere computers met hetzelfde e-mailadres. De originele berichten die achterblijven op de hosting server zullen ongewijzigd blijven. Het is wel mogelijk dat deze berichten worden verwijderd zodra u de berichten lokaal op uw computer verwijderd. Hiervoor moet u bij de account instellingen een vinkje uitzetten voor: Laat een kopie achter op de server

Roundcube webmail

U kunt ook uw emails bekijken met behulp van webmail. Type hiervoor in de adresbalk van uw browser achter uw domeinnaam /webmail.

Met webmail kunt u vanaf iedere lokatie inloggen op uw email. U hoeft hiervoor niet eerst alle email instellingen juist te zetten voor uw account.