Beveiligde FTP verbinding

Normaal gesproken maakt uw FTP programma standaard verbinding met poort 21. Poort 21 is niet beveiligd waardoor het mogelijk is dat hackers kunnen meekijken mits ze op hetzelfde netwerk zitten.

Vaak wordt poort 22 gebruikt om een beveiligde verbinding op te zetten. Deze poort hebben wij echter geblokkeerd en het is niet mogelijk om deze poort te gebruiken. U wordt dan geblokkeerd in onze firewall, want onze server ziet dit als een hackpoging indien u blijft verbinden.

Hoe kunt u dan wel een beveiligde verbinding maken met onze server? Wij gaan even uit van het programma Filezilla.

Klik in de menubalk op “Bestand”, “Sitebeheer”. Er opent een nieuw scherm waar u uw verbinding kunt instellen. Klik op “Nieuwe Site” en gebruik hiervoor de volgende gegevens:

• Host: dit is uw domeinnaam zonder ftp of www ervoor.
  • Poort: 21 (niet vergeten, want standaard gebruikt Filezilla poort 990)
  • Protocol: FTP
  • Encryptie: Vereist expliciet FTP over TLS
  • Inlogtype: normaal
  • Gebruikersnaam / Wachtwoord: dit is uw cpanel/ftp gebruikersnaam en wachtwoord (zie de nieuwe account informatie email voor de exacte gegevens)

Daarna kunt u beveiligd verbinden met uw hosting account.