Ik heb last van spam!

Heb je de laatste tijd last van spam op je e-mailadres(sen)? Dan hebben wij wellicht de oplossing om nagenoeg alle spam mails te blokkeren. De verzenders van spam worden met de dag slimmer waardoor steeds meer spam toegelaten wordt door de spam filters.

Wij leggen stap voor stap uit hoe je ervoor kunt zorgen dat zoveel mogelijk spam e-mails worden geblokkeerd. Aan de hand van de screenshots die we hebben gemaakt kun je zien wat je moet invullen.

Allereerst dien je in te loggen in jouw cPanel account. Binnen je eigen klanten account kan je  heel eenvoudig inloggen in cPanel.

Stap 1] Log in op je klanten account. Als je je wachtwoord bent vergeten kan je op “wachtwoord vergeten” klikken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Stap 2] Eenmaal ingelogd in cPanel, zoek op het woord “Spam Filters”. Je ziet dan onderstaande icoon verschijnen. Klik hier op.

stap 2

Stap 3] op de Spam Filter pagina is het mogelijk dat je bij “Automatically Delete New Spam” uit staat. Zet deze in dit geval aan. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

stap 3

stap 3.1

Verder hoef je op deze pagina geen actie meer te ondernemen. Alle instellingen staan nu correct.

Stap 4] Ga terug naar de overzicht pagina door onder het cPanel logo op het startpagina icoon te klikken.

stap 4

Stap 5] Zoek op “SPF”. Je ziet een icoon staan met de tekst “verificatie” (of in het Engels: Verification). Klik hierop.

stap 5

Stap 6] Op deze pagina heb je kans dat zowel DKIM als SPF uitgeschakeld is. Als dat het geval is, druk op de blauwe knoppen “inschakelen” om beide functies in te schakelen.

stap 6

Stap 7] Zodra je zowel DKIM als SPF hebt ingeschakeld, scroll je iets naar beneden tot het kopje “Aanvullende IP-adresblokkades voor uw domeinen (IPv4 of IPv6)”. Dat ziet er zo uit. Het kan zijn dat er een ander IP-adres staat, dat hangt af van de webserver waar je website op gehost wordt.

stap 7

Stap 8] Klik bij “Aanvullende IP-adresblokkades voor uw domeinen (IPv4 of IPv6)” op “toevoegen” en voeg daar het volgende IP-adres toe: 87.236.99.28

Dit IP-adres is het IP-adres van onze uitgaande spamfilter (SpamExperts). Met dit IP-adres zorgen we ervoor dat mails die verzonden worden geen virussen bevatten of gemarkeerd worden als spam en daarom de score van de server goed blijft. Dit heeft als voordeel dat je e-mails niet in de spamfolder belanden.

Je bent klaar! Je hebt zojuist alle stappen doorlopen om je mailbox nagenoeg spamvrij te maken. Het kan nog enkele uren duren voordat de wijzigingen wereldwijd zijn opgepakt.

Ervaar je na een dag toch nog spam? Laat het ons gerust weten dan kijken we samen hoe we dit kunnen verhelpen.

Copyright © 2019 | Goedkopewebhoster.nl (kvk 67095402)