Help! Mijn Joomla website is gehacked

Het komt regelmatig voor dat een Joomla website gehacked wordt. Joomla is een veel gebruikt script en voor hackers dus zeer interessant om te hacken. Zodra ze een beveiligingslek gevonden hebben in het script kunnen ze dit direct op miljoenen websites toepassen. Het is dus belangrijk om altijd te upgraden naar de laatst uitgebrachte versie om de hackers een stap voor te blijven.

Mocht uw Joomla site dan toch gehacked zijn, dan kunt u het beste opnieuw starten met een schone Joomla installatie waarvan u zeker weet dat deze geen gehackte bestanden bevat.

Zorg ook altijd dat u de laatste versie van Joomla gebruikt incl security patches.

Om uw Joomla beter te beveiligen kunt u de stappen uitvoeren op deze websites:

BELANGRIJK: Vergeet nooit uw wachtwoorden te wijzigen nadat uw website of computer gehacked is.