Providers hebben een grote mate van verantwoordelijkheid naar de klanten toe. Websites die gehost worden moeten ten alle tijden goed bereikbaar zijn. Elke server host tientallen, tot soms wel honderden websites, die allemaal een deel van de capaciteit gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat websites elkaar niet in de weg gaan zitten. Dit is vaak een probleem bij traditionele shared hosting systemen. Krijgt één bepaalde website op deze server te maken met een enorme piek aan bezoekers? De andere websites op deze server zullen hier ook nadeel van ondervinden met als gevolg dat alle websites op de server slecht bereikbaar zullen zijn.

Ieder een eigen omgeving met CloudLinux

Het mag duidelijk zijn dat een dergelijke situatie ongewenst is. De klanten worden de dupe van de load van een bepaalde website, die alle andere websites vervolgens ook onbereikbaar maken. De oplossing voor dit probleem is CloudLinux. Dit besturingssysteem bestaat sinds 2010 en is een must-have voor elk zichzelf respecterend hostingbedrijf. CloudLinux werkt met een honingraatstructuur, waarbij websites niet geclusterd worden, maar ieder zijn eigen deel ter beschikking heeft.

Voordelen voor de klant

Het grootste voordeel is dat iedere klant een eigen deel van de server toegewezen krijgt. Zo kan een populaire website een groter deel van de honingraat krijgen dan een kleinere website. Is de load van een bepaalde website teveel? Dan gaat dit enkel ten koste van de hoeveelheid ruimte die deze klant ter beschikking heeft. De overige klanten op dezelfde server zitten in een eigen deel van de honingraat en zullen geen hinder ondervinden van de overbelasting van een bepaalde website op deze server.

Een voorbeeld: Een populaire website heeft 20% van de resources ter beschikking. De overige 80% is gereserveerd voor andere klanten en websites. De populaire website heeft een scoop, waardoor het veel bezoekers trekt. Het deel op de server van deze website is te klein om de vele bezoekers te kunnen verwerken, waardoor de belasting op de server te groot wordt. Op een traditioneel besturingssysteem van de server zou de te hoge belasting alle websites moeilijk bereikbaar maken. Dankzij CloudLinux is de belasting enkel te hoog op het eigen toegewezen deel van de server. De overige 80% resources van de andere klanten en websites zullen geen hinder ondervinden. CloudLinux zorgt dus voor een eerlijkere manier van hosting met een hogere mate van stabiliteit.

Voordelen voor ons

Ook voor ons als hostingbedrijf zijn er voordelen om te kiezen voor CloudLinux. De server load wordt over het geheel genomen flink verminderd. Er is minder downtime en we kunnen sneller reageren als er een actie vereist is. De stabiliteit op onze servers wordt sterk verbeterd door het kiezen voor CloudLinux en is een verbetering ten opzichte van traditionele servers.

Bestel vandaag nog webhosting met CloudLinux

Direct bestellen


Copyright © 2019 | Goedkopewebhoster.nl (kvk 67095402)

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.