MX records

Het doel van deze tutorial is om u te helpen te begrijpen wat MX (mail exchange) records zijn, en de rol die zij spelen.

Een MX-record vertelt afzenders wat het moet doen met de e-mail voor uw domein. Wanneer uw domein is geregistreerd krijgt het een aantal DNS-records. Daarmee kan het domein op het internet op verschillende manieren makkelijk gevonden worden. Ieder MX-record verwijst naar een e-mail server die is geconfigureerd om e-mail te verwerken voor dat domein. Standaard wijst een MX record naar een primaire server en extra MX records wijzen op een of meer backup servers.

Om emails te kunnen verzenden en ontvangen moet het MX-record van de domeinnaam wijzen naar een server die mail kan verwerken. Dit zorgt er dan voor dat uw email in de juiste emailbox terecht komt.

MX-records worden meestal opgezet met een prioriteit. Deze prioriteit kan variëren van 0 tot 99. Hoe lager het prioriteit nummer hoe meer voorrang gegeven wordt aan die mailserver. Mail servers worden doorgaans genoemd naar het domein die zij dienen. Enkele naamgeving voorbeelden zijn: mail.uwdomeinnaam.nl pop3uwdomeinnaam.nl smtp.uwdomeinnaam.nl imap.uwdomeinnaam.nl of iets uiteengezet door uw provider.

U kunt zelfs meerdere MX-records hebben om inkomende en uitgaande post of als back-up te behandelen op een andere server etc.

Let op: Wij geven geen support op MX records die u zelf toevoegt of wijzigt. Standaard staan onze MX records ingevuld en daarmee is het functioneren van uw email gegarandeerd.