banner winter

WEBHOSTING

Hier vindt u alle informatie omtrent het onderhouden van uw website.

In dit hoofdstuk behandelen we de volgende onderwerpen:
- Backups
- Eigen DNS beheren
- Upgraden
- Fair Use Policy (dataverkeer)
- MySQL database
- 403 Forbidden or No Permission to Access

Klik op de link voor gerelateerde onderwerpen:
- Gebruikmaken van FTP

Backups

Het is bij ons mogelijk om zelf uw eigen backups te maken in het Cpanel. U kunt een backup maken van uw emailadressen, website bestanden en databases. Deze backups kunt u ook zelf weer herstellen via uw Cpanel > Backups. De enige optie die u zelf niet kunt herstellen zijn de full backups. Deze zijn bedoelt voor systeembeheerders en kunnen alleen door onze helpdesk hersteld worden.

Het is belangrijk dat u voor een grote wijziging aan uw website een backup maakt zodat u altijd terug kunt naar de oude situatie. Deze backup kunt u downloaden via FTP naar uw eigen computer en daar bewaren.

Indien u geen backup heeft gemaakt kunnen wij u voorzien van een backup, u bent dan echter gebonden aan de datum van onze backup. Wij maken wekelijks een backup van al onze servers. Deze bestanden worden maximaal 1 week bewaard op onze backup servers.

Mocht u uw account willen herstellen vanuit een backup, dan vragen wij hiervoor een vergoeding van 15 euro ex. BTW.

U kunt een restore aanvragen via de volgende link:

https://www.goedkopewebhoster.nl/clients/cart.php?a=add&pid=21

Indien u zelf uw eigen backup aanlevert dient u deze te uploaden naar de root van uw account en ons de bestandsnaam door te geven via het formulier.

Eigen DNS beheren

Het is mogelijk om uw eigen DNS instellingen te beheren. Dit kunt u via het Cpanel > advanced DNS zone editor instellen.

Het wijzigen van DNS zones bevelen wij enkel aan gevorderde gebruikers aan. Heeft u geen kennis van DNS zones, wijzig deze dan niet. Zodra u wijzigingen heeft gemaakt leveren wij geen support op fouten omtrent DNS servers/instellingen.

Upgraden

U kunt te allen tijde uw hostingpakket bijstellen naar boven of beneden (upgraden / downgraden), aan downgraden zijn geen extra kosten aan verbonden.

U betaalt naar rato (tot het einde van uw domeinnaam registratie periode) de kosten die horen bij het nieuwe hostingpakket.

Als u wilt upgraden kunt u dit automatisch uitvoeren vanuit het klantensysteem > webhosting > bekijk details > beheer acties > upgraden.

Fair Use Policy (dataverkeer)

Bandbreedte is de hoeveelheid data die overgedragen wordt van en naar uw website.
Op al onze pakketten heeft u een ongelimiteerde bandbreedte (behalve het LITE pakket). Uw Cpanel staat echter wel ingesteld op een bepaalde bandbreedte (afhankelijk van uw pakket). Zodra deze limiet voor 80% is bereikt, wordt uw bandbreedte automatisch opgehoogd. U zult hier niets van merken.
Het is echter niet toegestaan om onze pakketten te misbruiken voor bijvoorbeeld het aanbieden van commerciele -films / -mp3's / -programma's in grote hoeveelheid. Video of muziek van uw vereniging of uzelf is natuurlijk geen enkel probleem.

MySQL database

U kunt in het Cpanel een MySQL database aanmaken.

Ga hiervoor naar het Cpanel > MySQL databanken.

Verzin hier een naam voor uw database en klik op "Databank aanmaken".
Vervolgens voegt u een gebruiker toe en klikt op "Gebruiker aanmaken".
Hierna koppelt u de nieuwe gebruiker aan de nieuwe database en bent u klaar.

Configuration Settings:
Host = localhost
Database name = (cpanelusername_databasename)
Database username = (cpanelusername_databaseusername)
Database password = (******)

Opmerking: Als u een website met databases verhuist naar onze servers, kan de database naam en username verschillen. Deze verschillen moet u ook updaten in uw script codes.

403 Forbidden or No Permission to Access

De meest voorkomende fout is verkeerde bestandsrechten toekennen aan bestanden.
De 403 Forbidden error betekent dat de bestanden onjuiste bestandsrechten hebben. Directories en subfolders moeten geCHMOD worden naar 755. Uitvoerbare scripts in de cgi-bin directorie moeten ook 755 hebben. Plaatjes, Media en tekstbestanden zoals HTML moeten 755 of minimaal 644 hebben.

Bovenstaande is een beveiligingsmaatregel van ons om te voorkomen dat uw account gehacked kan worden.

Hoe moet u CHMODDEN?
1. Dit kunt u via uw FTP client doen, bijvoorbeeld in Filezilla door een map of bestand te selecteren en met de rechtermuisknop de optie "Bestandsrechten" aan te klikken. Hierna opent een venster waarin u de nieuwe waarde kunt toekennen.
2. Via de Bestandsbeheerder. U dient in te loggen in het Cpanel van uw account en gaat naar het icoon "Bestandsbeheer". Hier gaat u naar de map of het bestand waarvan u de rechten wilt veranderen. Klik het bestand aan en selecteer bovenin het menu "Permissie veranderen". Kies hier een nieuwe waarde en druk op OK.

Voordelen van Goedkopewebhoster

  • Geen setupkosten
  • Geen vervelende reclameboodschappen op uw website
  • Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes
  • Geen opzegtermijn, geen stilzwijgende verlenging
  • Snelle en betrouwbare servers
  • Regelmatige updates van software
  • Professionele helpdesk
  • U kunt onbeperkt backups maken van uw website via het controlepaneel
  • Onze webhosting is zeer geschikt voor Joomla-websites (PHP SAFE MODE OFF optie)
  • Installatron: snel en eenvoudig scripts installeren zonder technische kennis (waaronder Joomla!)

Betaalbare webhosting
& domeinregistratie


www.goedkopewebhoster.nl/infobutton

Goedkopewebhoster.nl is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24372169. | Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.