banner winter

VEELGESTEDE VRAGEN

Zonder domeinnaam zou uw webhostingpakket alleen bestaan uit een IP adres, een reeks cijfers. Omdat dit moeilijk te onthouden is zijn er domeinnamen. Een domeinnaam is gekoppeld aan uw hostingpakket. Iemand die uw domeinnaam intypt komt automatisch op uw website. Een domeinnaam mag van alles zijn: Cijfers, letters of een combinatie hiervan. U kunt ook zelf selecteren waarop uw domeinnaam moet eindigen. Bijvoorbeeld .nl / .com / .net / .info / eu enzovoorts. Er zijn zeer veel domein extensies beschikbaar. U kunt onze domeinbeschikbaarheids controle uitvoeren om te kijken of uw domeinnaam nog beschikbaar is. Wilt u een extensie die er toevallig niet tussenstaat? Neemt u dan contact met ons op, wij zullen dan kijken of we deze alsnog kunnen toevoegen.

In dit hoofdstuk behandelen we de volgende onderwerpen:
- Domeinnaam aanvragen
- Domeinnaam verhuizen
- Uw domein verhuizen naar een andere provider
- Hoelang duurt een verhuizing?
- Wat is mijn EPP code?
- Quarantaine
- Wel gratis hosting, maar geen domeinnaam?
- Tenaamstelling domeinen

Domeinnaam aanvragen

In ons bestelsysteem kunt u bekijken of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Ons bestelsysteem komt tevens met een aantal suggesties voor de domein extensie. Indien uw domeinnaam beschikbaar is en u uw keuze heeft kunnen maken, kunt u de domeinnaam registeren door het bestelproces af te ronden.
Zodra de betaling van de factuur is afgerond zal uw domeinnaam direct door ons aangevraagd worden bij de registrar. De duur van de aanvraag van de domeinnaam is afhankelijk van de gekozen extensie. Een .com/ .be/ .net extensie is bijvoorbeeld onmiddelijk geregistreerd. De .nl domeinnaam is niet direct beschikbaar, de registrar update zijn gegevens een paar keer per dag. Bij zo'n update wordt uw domeinnaam direct actief. Het kan echter een paar uurtjes duren voordat zo'n update uitgevoerd wordt.

Domeinnaam verhuizen

Indien uw domeinnaam momenteel bij een andere webhoster dan Goedkopewebhoster is geregistreerd, kunt u uw domeinnaam naar Goedkopewebhoster verhuizen. U kunt in het bestelsysteem aangeven dat u uw domeinnaam wilt verhuizen naar Goedkopewebhoster. Het bestelsysteem zal de domeinnaam controleren en als "Beschikbaar voor verhuizing" aangeven. U kunt hierna het bestelproces afronden.
In sommige gevallen zal het systeem u vragen om een EPP (authorisatie) code in te voeren. Deze code is bedoelt als bescherming tegen het onrechtmatig verhuizen van domeinnamen. De EPP code wordt onder andere gebruikt voor de verhuizing van .nl / .com / .net / .info / .org en .biz verhuizingen. Indien het bestelsysteem hierom vraagt dient u hier de EPP code in te vullen, zonder deze code kunnen wij de verhuizing niet aanvragen.
Goedkopewebhoster regelt verder alle papierwerk omtrent de verhuizing. U dient echter zelf nog op te zeggen bij uw huidige provider. Dit voorkomt dat zij u voor het komende jaar nogmaals een factuur zullen sturen.

Uw domein verhuizen naar een andere provider

Wilt u uw domeinnaam verhuizen naar een andere provider? Dit is geen probleem.
Wel ontvangen wij graag vooraf een melding hierover. Wij kunnen uw domeinnaam dan vrijgeven en eventueel een authorisatiecode (welke u nodig heeft voor de verhuizing) naar u emailen.
Indien u ons niet op de hoogte brengt, zullen wij direct bezwaar maken tegen de verhuizing. Dit doen wij om te voorkomen dat een andere partij uw domeinnaam kan claimen.

Hoelang duurt een verhuizing?

De verhuizing van een domeinnaam duurt over het algemeen maximaal 5 werkdagen. Mits de vorige provider geen bezwaar maakt. Voor de verhuizing van onder andere .com / .net / .org / .be wordt er een email gestuurd naar het administratieve contact voor de domeinnaam. Zij moeten bevestigen dat de verhuizing daadwerkelijk uitgevoerd mag worden. Indien hier geen reactie op komt, zal de verhuizing niet plaatsvinden.

Wat is mijn EPP code?

U kunt uw EPP code opvragen bij uw huidige provider. Heeft u uw domeinnaam geregistreerd bij Goedkopewebhoster, dan kunt u uw EPP code opvragen in ons klantensysteem. Ga hiervoor naar Domeinen > Bekijk details > Beheer acties - EPP code aanvragen. U ontvangt daarna een email van ons met hierin uw EPP code.

Quarantaine

Indien een domein niet opnieuw of niet op tijd verlengd wordt komt het domein in quarantaine bij de registrar. Het domein is dan voor een periode van 40 dagen niet beschikbaar voor registratie of verhuizing. In deze periode is het niet mogelijk voor derden om de domeinnaam te registreren enkel de rechtmatige eigenaar kan de domeinnaam uit quarantaine halen. Hierna komt de domeinnaam beschikbaar op de vrije markt en kunnen anderen de domeinnaam registreren. Aan het uit quarantaine halen zitten kosten verbonden. Voor de exacte prijs behorende bij uw domeinnaam kunt u contact opnemen met de helpdesk.

Wel gratis hosting, maar geen domeinnaam?

Het is helaas niet mogelijk om alleen gebruik te maken van onze webhosting en geen domeinnaam te registreren.

Tenaamstelling domeinen

Alle domeinnamen die bij ons besteld worden, worden op naam van de klant geregistreerd. De klant blijft dus eigenaar van zijn eigen domeinnaam en kan dus ook besluiten zijn domein te verhuizen naar bijvoorbeeld een andere webhoster.

De klant is verplicht om de juiste contactgegevens op te geven.

Voordelen van Goedkopewebhoster

  • Geen setupkosten
  • Geen vervelende reclameboodschappen op uw website
  • Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes
  • Geen opzegtermijn, geen stilzwijgende verlenging
  • Snelle en betrouwbare servers
  • Regelmatige updates van software
  • Professionele helpdesk
  • U kunt onbeperkt backups maken van uw website via het controlepaneel
  • Onze webhosting is zeer geschikt voor Joomla-websites (PHP SAFE MODE OFF optie)
  • Installatron: snel en eenvoudig scripts installeren zonder technische kennis (waaronder Joomla!)

Betaalbare webhosting
& domeinregistratie


www.goedkopewebhoster.nl/infobutton

Goedkopewebhoster.nl is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24372169. | Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.