banner winter

CPANEL

Met het controlepaneel Cpanel kunt u uw volledige account configuren en beheren. U kunt inloggen in het Cpanel met de gegevens die u heeft ontvangen in de email: "Nieuwe account informatie"
In dit hoofdstuk bespreken we enkele basis functies van het Cpanel. Wilt u meer informatie over andere functies dan kunt u in het Cpanel klikken op "Video Handleiding". Alle functies van het Cpanel worden hier stap voor stap uitgelegt.
Wilt u het Cpanel alvast ervaren? Een demonstratie van het Cpanel kunt u op deze website vinden.

Dit hoofdstuk heeft de volgende onderwerpen:
- Inloggen in het Cpanel
- Cpanel taal wijzigen
- Belangrijkste Cpanel functies

Inloggen in het Cpanel

U kunt inloggen in het Cpanel via ons klantensysteem (Mijn produkten > bekijk details > Inloggen Cpanel). Er bestaat echter ook een rechtstreekse link naar het Cpanel, nl. www.uwdomein.nl/cpanel. U kunt hier inloggen met de gegevens die u heeft ontvangen in de "Nieuwe account informatie" email. De hieronder getoonde afbeelding kan afhankelijk van de door u gebruikte browser afwijken.

inlog

Vul hier uw username en wachtwoord in en klik op "Login".

Cpanel taal wijzigen

Standaard staat de Nederlandse taal ingesteld voor uw Cpanel account. Indien u een andere taal wenst, kunt u deze selecteren in het Cpanel. Klik hiervoor op het icoon "Taal wijzigen".

taal

Selecteer vervolgens uw nieuwe taal en klik op "Wijzigen".

taal2

Belangrijkste Cpanel functies

In deze paragraaf bespreken we alleen de meest gebruikte functies van Cpanel. Meer uitleg over andere functies vindt u in het Cpanel zelf. Er zijn meerdere video handleidingen die stap voor stap uitleg geven over het gebruik van Cpanel

Email > Email accounts

Hier kunt u uw eigen email accounts aanmaken. Afhankelijk van uw pakket staan er een aantal emailadressen tot uw beschikking. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient u eerst het adres aan te maken in het Cpanel. U kunt vervolgens uw email ophalen via webmail (www.uwdomein.nl/webmail) of in uw mailclient (bijvoorbeeld Outlook).

Bestanden > Back-ups

Het is bij ons mogelijk om zelf uw eigen backups te maken in het Cpanel. U kunt een backup maken van uw emailadressen, website bestanden en databases. Deze backups kunt u ook zelf weer herstellen via uw Cpanel > Backups. De enige optie die u zelf niet kunt herstellen zijn de full backups. Deze zijn bedoelt voor systeembeheerders en kunnen alleen door onze helpdesk hersteld worden.

Het is belangrijk dat u voor een grote wijziging aan uw website een backup maakt zodat u altijd terug kunt naar de oude situatie. Deze backup kunt u downloaden via FTP naar uw eigen computer en daar bewaren.

Indien u geen backup heeft gemaakt kunnen wij u voorzien van een backup, u bent dan echter gebonden aan de datum van onze backup. Wij maken wekelijks een backup van al onze servers. Deze bestanden worden maximaal 1 week bewaard op onze backup servers.

Mocht u uw account willen herstellen vanuit een backup, dan vragen wij hiervoor een vergoeding van 15 euro ex. BTW.

U kunt een restore aanvragen via de volgende link:

https://www.goedkopewebhoster.nl/clients/cart.php?a=add&pid=21

Indien u zelf uw eigen backup aanlevert dient u deze te uploaden naar de root van uw account en ons de bestandsnaam door te geven via het formulier.

Bestanden > Bestandsbeheer

U kunt uw bestanden uploaden naar onze server met de bestandsbeheerder. Ook kunt u de bestanden uploaden met een FTP client zoals Filezilla. In de bestandsbeheerder kunt u eenvoudig de bestandsrechten aanpassen of bestanden online bewerken. De bestandsbeheerder heeft ook een mogelijkheid om html bestanden online grafisch te bewerken. Dit kan met de HTML-editor.

Logs > Webalizer

Met de Webalizer kunt u de statistieken van uw website bekijken. U kunt hier zien hoeveel bezoekers er per dag/ per uur of per maand op uw website zijn geweest. Ook kunt u zien vanaf welke URL ze uw website hebben gevonden. Als ze via Google uw website hebben gevonden is het betreffende zoekwoord ook zichtbaar.

Databanken > phpMyAdmin

In phpMyAdmin kunt u uw database beheren, u dient echter wel eerst een database aan te maken in Cpanel. Dit doet u onder Databanken > MySQL databanken. U kunt de gegevens uit de database exporteren naar bijvoorbeeld een tekst bestand of een CSV voor Excel. Ook kunt u vanaf een andere database gegevens importeren naar uw eigen database.

Voordelen van Goedkopewebhoster

  • Geen setupkosten
  • Geen vervelende reclameboodschappen op uw website
  • Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes
  • Geen opzegtermijn, geen stilzwijgende verlenging
  • Snelle en betrouwbare servers
  • Regelmatige updates van software
  • Professionele helpdesk
  • U kunt onbeperkt backups maken van uw website via het controlepaneel
  • Onze webhosting is zeer geschikt voor Joomla-websites (PHP SAFE MODE OFF optie)
  • Installatron: snel en eenvoudig scripts installeren zonder technische kennis (waaronder Joomla!)

Betaalbare webhosting
& domeinregistratie


www.goedkopewebhoster.nl/infobutton

Goedkopewebhoster.nl is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24372169. | Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.